Grafic de lucru: 24/7  |  Harta site-ului

Îngrijiri cronice

Tratarea patologiilor cronice a organelor interne, articulare și de sistem nervos.


traum1

Introducere

Secția noastră este menită spre utilizarea tuturor mijloacelor, să reducă impactul condițiilor de invaliditate și handicap. Să permită persoanelor cu dificultăți să obțină o integrare socială optimă. La baza structurări secției se află trei profiluri: Geriatrie - persoane mai mari de 65 ani cu boli cronice; Reabilitarea medicală; Îngrijiri paliative - pacienți în stadiul terminal a bolii, speranța de viață până la 1 an;

Zinaida Bogdan

În anul 2013 absolvent la  USMF „Nicolae Testemițanu”. 
2013-2016 rezidențiat la catedra Reabilitare Medicală și Medicina Fizică cu practica IMSP Spitalul Cancelariei de Stat.
Vara anului 2016 am fost angajată în funcție de medic reabilitolog în cadrul IMSP Spitalul Raional Hâncești.
Fiind primul medic reabilitolog în raion, am avut scopul primar deschiderea secției de reabilitare.Astfel în anul 2019  dintr-un cabinet unic de fizioterapie, ia naștere o secție nouă de reabilitare medicală, cu dotarea necesară de echipament pentru fizioterapie, masaj și kinetoterapie.
Din 15 octombrie 2018 activez ca șef de secție îngrijiri cronice, în gestiunea căreia se află 20 de paturi pe 3 profiluri.

Servicii medicale

 • Analiza de laborator

  Analiza de sînge.

 • Investigați paraclinice

  Renghen, ECG, CT, etc.

 • Fizioterapie

  Electroterapie, câmp magnetic, UVC, UMC, aerosoloterapie, CSM, termoterapie.

 • Kinetoterapi

  Tratamentul dizabilități prin mișcare.

 • Masaj

  Tonifiere musculară, masaj terapeutic.

Facilități

Existența secției în cadrul Centrului Raional cu o gamă complexă de prestare a serviciilor medicale. Pentru pacienți cu patologi cronice, cu handicap sau dizabilitate și bolnavii în stadiul final a boli. Prezența personalului medical pregătit în domeniul dat. Atitudinea înaltă profesionistă amabilă fața de pacienți. Accentul pe calitatea terapiei prin mișcare este pusă la cel mai înalt nivel.Tactica tratamentului complex se alege individual. Dieta alimentară se alege individual pentru bolnav în parte. Pacienții au acces la condiții hoteliere satisfăcătoare, acces la baie, apă caldă, TV, parc amenajat.