Grafic de lucru: 24/7  |  Harta site-ului

Chirurgie generală

Diagnosticul, tratamentul chirurgical al bolnavilor cu profil chirurgical.


traum1

Introducere

În secția de Chirurgie generală se acordă servicii medicale de urgență la cea mai înaltă calitate, cât și diagnosticarea și îngrijirea pacienților chirurgicali. Chirurgia generală cuprinde așa servicii medicale ca chirurgia abdomenului, chirurgia toracică, infecția pielii și țesuturilor moi, ect. Acordăm servicii bolnavilor cu patologia urologică.
Ne aflăm la etajul II Blocului Chirurgical. În secție activează preponderent chirurgi tineri, cu cunoștințe și tehnici moderne în chirurgie.

Marin ȚÎMBALA

1996 – Absolvent USMF N. Testemiţanu.
1996-1999 – Rezident la IMSP Spitalul de Medicină de Urgență, mun. Chișinău.
1999-prezent – Medic chirurg la IMSP Spitalul Raional Hîncești.
2008-prezent – Șef de secție Chirurgie generală, IMSP Spitalul Raional Hîncești.
Profesia de chirurg e ca și prima dragoste, o îmbrățișezi în frigidă tinerețe. Înțelepciunea, plăcerea și deziluziile legate de această profesie vin în timp. Ori cum de grea, și complicată ar fi această misiune, noi ne dedicăm totalmente. Mereu în detrimentul familie, sănătății personale. Ardem la lucru – ca alți oameni să trăiască. Și așa procedează toți doctorii, nu doar chirurgii.

Servicii medicale

 • Chirurgie generală

  Chirurgie abdominală, colecistectomii, hernii inghinale, hernii ombilicale, hernii ventrale, echinococectomii, ulcere cu stenozare, tumori intraabdominale.

 • Chirurgie de urgenţă

  Traumă abdominală, traumă toracică, apendicectomie, hemoragii gastro-intestinale, hernii strangulate, plăgi.

 • Chirurgia ţesuturilor moi

  Înlăturare lipom, aterom, higrom, amputaţie la orice nivel ale membrelor.

 • Chirurgia septică a abceselor

  Aplicarea suturilor în caz de plăgi, extracţia insectelor din alte regiuni ale corpului, înlăturarea unghiei încarnate etc.

Facilități

La moment secția își desfășură activitatea pe 25 de paturi. În secție se acordă servicii medicale și la copii. Avem condiții hoteliere bune: unități sanitare contemporane, reparație modernă, mobilier medical funcțional, WIFI, ect. Toți bolnavii se alimentează conform mesei indicate. În saloane este cald, luminos, curat și bine.
Personalul medical este reprezentat: 6 medici chirurgi, 6 asistente medicale și alt personal inferior. Medicii chirurgi dispun de categoriile I și superioară de calificare medicală. Toate asistente au categoria superioară calificare medicală.