Grafic de lucru: 24/7  |  Harta site-ului

Anestezie și terapie intensivă

Cei mai gravi pacienți sunt internați în această secție.


traum1

Introducere

Secția  a fost fondată în anul 1996, primul șef de secție a fost medicul anesteziolog-reanimatolog Ovanesov Iurii Grigorie.
Suntem amplasați la etajul IV, blocului  chirurgical, pe 5 paturi pentru maturi și 3 paturi pentru copii. Starea tehnico materială este satisfăcătoare, dispunem de dispozitive medicale moderne. La moment4 medici anesteziologi-reanimatologi, 9 asistente medicale de post, 4 asistente de anestezie asigură funcționalitatea secției în regim non-stop. Lucrul permanent efectuat în echipă ne ajută mult la tratarea bolnavilor critici.

Irina Lisnic

Secția  a fost fondată în anul 1996, primul șef de secție a fost medicul anesteziolog-reanimatolog Ovanesov Iurii Grigorie.
Suntem amplasați la etajul IV, blocului  chirurgical, pe 5 paturi pentru maturi și 3 paturi pentru copii. Starea tehnico materială este satisfăcătoare, dispunem de dispozitive medicale moderne. La moment 4 medici anesteziologi-reanimatologi, 9 asistente medicale de post, 4 asistente de anestezie asigură funcționalitatea secției în regim non-stop.
Lucrul permanent efectuat în echipă ne ajută mult la tratarea bolnavilor critici.

Servicii medicale

 • Anestezie generală

  Anestezie necesar pentru desfășurarea actului medical chirurgical.

 • Anestezie spinală

  Reprezintă un anestezic rapid ce se administrează in cezarienele de urgenta.

 • Electrocardiograma

  Grafic care reprezintă contracțiile inimii înregistrate electric.

 • Intubația traheala  

  Plasarea unui tub de plastic flexibil in trahee, cu scopul de a menține deschisa calea aeriana..

 • Tratarea bolnavului critic

  Recuperarea pacienților, prea bolnavi pentru a părăsi reanimarea, dependenți de sistemele de protejare a funcțiilor vitale.

 • Tratarea bolnavului postoperator

  Recuperarea pacienților după intervenții chirurgicale, stabilizarea funcțiilor vitale – respirație, tensiune, temperatură, oximetrie.

Facilități

La momentul actual secția se bucură de o stare tehnico-materială bogată, cu o dinamică ascendentă. Este complet dotată cu mobilier medical specializat. În secție este efectuată îngrijirea și alimentația bolnavilor critici. Este la dispoziție un sistem de gaze medicale modern și performant. Dotarea cu dispozitive medicale necesare este optimă pentru funcționarea eficientă a secției: ventilatoarea de respirație artificială, cardiomonitoare, pompe de infuzie/perfuzie, aparate de narcoză, ect. Medicii și asistentele medicale posedă cunoștințe profunde și au o calificare înaltă, cu categorii de calificare I și superioare.