Grafic de lucru: 24/7  |  Harta site-ului

Pediatrie

Primul ajutor în toate cazurile de urgențe pentru copii. Tratarea copiilor bolnavi.


traum1

Introducere

Aici funcționează serviciul pediatric non-stop. Ziua  lucrează șeful secției impreună cu medicii ordinatori, în noapte lucrează medicii pediatri de gardă. Acordam primul ajutor medical și tratamentul bolnavilor la necesitate, depistați în stare  grave se spitalizează . Suntem dotați cu 28 de paturi, 7 saloane, 1 salon terapie intensivă, o sala de proceduri , o sală de examinari primare. Personalul este reprezentat prin 5 medici pediatri, 6 asistente și alt personal inferior.
Subliniezi ca în secția noastră se cultivă lucrul în echipă, ca urmare bolnavii pot fi siguri că vor primi asistența medicală de calificare înaltă în ori ce timp.

Vasilisa Lepădatu

Activez în domeniul pediatric din anul 1985. 6 ani am lucrat ca medic pediatru în spitalul din Cărpineni. Din anul 1991 am activat ca medic pediatru consultanț de copii în cadrul IMSP SR Hîncești. Din anul 1992-1999 am activat ca medic de familie și pediatru consultant la IMSP CS Hîncești. Din 1999-2008 șef de secție CS Hîncești.
Astăzi avem liber acces la primul ajutor în toate cazurile de urgențe pentru copii. Părinților recomand ca copiii nu trebuie să ajungă la spital în stare extrem de gravă. Fiecare părinte trebuie să știe semnele de pericol pentru viața copilului și să se adreseze la timp, să evite traumatisme, intoxicații, să nu lase copii fără supraveghere adecvată. Trebuie de exclus accesul la substanțele toxice chimice și medicamentoase.
 

Servicii medicale

 • Renghenografie

  Examen radiologic.

 • Laborator clinic diagnostic

  Analiza sîngelui respectând cerințele.

 • Fibrogastroscopie

  Procedura este neplacută, dar nu dureroasă. Principalul e sa te relaxezi și să rasufli prin nas.

 • Colonoscopie

  Copii mai mari de 12 ani

 • Consultații

  Consultația specialiștilor de toate rangurile.

 • Urgență

  Acordam asistență de urgență și tratament.

   

Facilități

Secția pediatrie dispune de condiții hoteliere, căldură iarna, aer condiționat vara, baie, apă caldă, salon pentru joc, TV, jucărele diverse, parc amenajat. Suntem dotați cu gaz medical: aer comprimat și oxigen. Saloane spațioase și luminoase cu mobilier pentru fiecare copil. Personal medical bine pregătit cu categorii superioare, staj de muncă bogat. În tratament ne conducem de protocoale clinice naționale, internaționale și recomandări ale OMS.