Grafic de lucru: 24/7  |  Harta site-ului

Cardiologie

Cardiologie

Diagnosticul și tratamentul pacienților cu maladii cardiovasculare.


car1

Introducere

Secția cardiologie dispune de 30 de paturi. În secție activează doi medici cardiologi, care au categoria superioară și pregătire specială în cardiologie: secundariat clinic. Secția dispune de o sală de proceduri, opt saloane, electrocardiografe, cardiomonitoare, aparate de oxigen portativ, etc. În secție activează șase asistente medicale cu categoria superioară. Sunt tratați pacienți cu diverse patologii cardiace – cum ar fi: cardiopatie ischemică, angină pectorală, hipertensiune arterială, dereglări acute și cronice de ritm cardiac, valvulopatie reumatismala, insuficiență cardiacă, etc.

Svetlana Gusco

Activez în IMSP Spitalul Raional Hîncești din anul 2001 în calitate de medic cardiolog. Dispun de categoria superioară în domeniul cardiologic. Am absolvit secundarul clinic pe specialitățile cardiologie și endocrinologie pediatrică. Din anul 2016 dețin funcția de șef de secție cardiologie al spitalului. Stimați pacienți adresați-vă la timp la medicul de familie și medicii specialiști. Abordați modul sănătos de viață, cum ar fi: abandonarea fumatului, dieta nesănătoasă, consumul de alcool. Fiți complianți și urmați recomandările medicilor, deoarece de ei depinde sănătate și chiar viața Dumneavoastră.

Servicii medicale

 • Biochimia

  Efectuarea de spectru la de analize biochimice.

 • Electrocardiograma

  Grafic care reprezintă contracțiile inimii înregistrate electric.

 • Radiografie

  Totalitatea procedeelor folosite pentru obținerea unor probe fotografice cu ajutorul razelor X.

 • Ultrasonografia

  Utilizarea ultrasunetelor în stabilirea diagnosticului.

 • Clasic

  Tratarea bolnavilor conform protocoalelor clinice naționale și instituționale.

Facilități

Atitudinea și profesionalismul înalt a lucrătorilor medicali este un punct forte a secției cardiologie. Secția dispune de tot spectrul de medicamente necesare pentru tratamentul pacienților cardiaci. Noi activăm în strânsă legătură cu instituțiile republicane: Institutul Cardiologic Republica, Dispensarul Cardiologic Republican, Spitalul Internațional Republican, Spitalul Polivalent Novomed. Pacienți cu sindromul coronarian acut, conform ordinului MS 1087 din 07/10/2013 sunt îndreptați la instituțiile republicane, pentru efectuarea revascularizării de urgență.